Til Disneyland fra Paris eller lufthavn

Transport mellem Charles De Gaulle – lufthavnen og Disneyland Paris

Når man først er landet i lufthavnen, eller man bor i Paris, skal man jo gerne videre ud til Disneyland. Vi har kun prøvet at flyve til Charles De Gaulle (CDG). Herfra kan man vælge flere forskellige måder at komme til Disneyland på. Her kan du læse om vores erfaringer med og viden om det.

Man kan tage de røde shuttlebusser, VEA-busserne (Val dÉurope Airport Shuttles), der går lige ved terminal 2E/F og kører til alle hotellerne, inklusive partnerhoteller og et par andre, nærliggende hoteller. Busserne kører hele dagen med ca. 45 min. mellemrum, ca. fra kl. 8 til 20, lidt afhængigt af sæsonen. Det er i og for sig ganske nemt at snuppe disse busser, lidt dyrere end toget, til gengæld køres man jo lige til døren og samles også op igen ved sit hotel. Billetter skal bestilles på nettet på forhånd på VEAs hjemmeside, men de kan faktisk også købes i lufthavnen i terminalen ved afgangsstedet. Sidst, vi var af sted, havde vi simpelthen ikke på forhånd bestemt, hvordan vil skulle komme fra CDG til Disneyland Paris, og så var VEAbusserne det første, vi faldt over. Hurtigt købte vi billetter og så var vi ombord. Vi synes nu egentlig det ar en rimeligt lang tur derud, det tog i hvert fald en time (transporttiden skulle være 40 min., men da man jo typisk ankommer om morgenen og tager hjem igen om aftenen, så køres der jo i myldretiden), og så skulle vi jo ydermere forbi flere af hotellerne, før vi kom til vores hotel. Men sådan er det jo ofte med shuttlebuser. Prisen var 19 Euro pr. tur i december 2012.

Børn kan sove alle steder, her i RER-toget, 2005

Børn kan sove alle steder, her i RER-toget på vej mod Disneyland, 2005

Man kan også tage TGV-toget fra CDG direkte til Disneyland Paris, stationen ved Disneyland hedder Marne La Valleé-Chessy. Stationen i lufthavnen ligger ved terminal 2, hvor man i hvert fald ankommer med Air France. Billetter kan købes på forhånd på nettet, men afhentes ved SNCFs billetkontor i Terminal 2, enten ved skranken (vælg indgangen til højre, køen kan være lang, det er trist at vælge den forkerte kø. Tro mig, vi har prøvet det!) eller i de gule automater. Toget er et hurtigtog, det skulle kunne køre til Disneyland Paris på 12 minutter. Vi har dog desværre aldrig selv prøvet det. Prisen er 17,5 Euro pr. vej i 2016. På Paris-by-trains hjemmeside er der meget detaljerede oplysninger med fotos om, hvor man finder billetautomater, hvilken kø man skal vælge osv.

Med RER ligne B mod Paris, 2008

Med RER ligne B mod Paris, 2008

Den sidste mulighed med tog er RER-togene, der kører ind til centrum af Paris og efter et skift ud til Marne La Valleé-Chessy. Denne løsning har vi valgt de gange, vi har vidst, at vi ville tilbringe en formiddag eller eftermiddag i Paris. Vi har nemlig så købt et Paris Visité-kort, der giver ubegrænset transport og rabat til en række museer i Paris ( for resten 20% på endagsbilletter til Disneyland) . For at køre med RER-toget skal man igen købe billet der, hvor man også henter/køber en TGV-billet, billetkontoret i lufthavnen. Men for at købe billetter til RER-toget skal man ind i venstre side af billetkontoret eller bruge billetmaskinerne (tager kun kort med chip). Der er altid KØ! Når man har købt billet eller kort skal man ned på perronen for RER-tog på stationen i lufthavnen. Herfra kører RER ligne B til Chatelet Les Halles, hvor man skifter til RER ligne A, der kører fra samme perron men på modsatte side. RER A4 kører mod Marne La Valleé-Chessy, vær OBS. på, at toget har to forskellige endestationer (ligesom man oplever med undergrundstog i andre byer også). Det tager ca. 40-45 min. og koster 9,25 Euro pr. vej (5 zoner), RER-togene kører ca. hvert 15. min. Det er jo en lidt anden pris end med TGV-tog og VEA-busserne, og så er det en hyggelig tur, hvor man lige får snuset lidt til pariserstemningen også. OK, børnene vil helst bare derud så hurtigt som muligt, og så trækker den her tur jo tiden lidt ud. Men hvis man gerne vil spare lidt på pengene, alle priserne skal jo ganges med det antal, man rejser, så er RER-toget en udmærket løsning. Hjemturens billet købes på stationen ved Disneyland, med mindre, man har et Paris Visité-kort (flerdages-kort med ubegrænset transport. Det er ikke sikkert, det kan betale sig at købe det, det kommer an på, hvor længe man skal være i Disney og om man vil en tur til Paris. Se mere på : Paris Welcome.

Med RER ligne A mod Disneyland

Med RER ligne B mod Paris, 2008

Når man ankommer til Marne La Valleé-Chessy, Disneyland Paris’ togstation, kommer man op og ud på pladsen foran stationen, der ligger mellem parkerne og Disney Village. Disneyhotellerne, med undtagelse af Disneyland Hotel, ligger på den anden side af Disney Village. Man kan enten gå derned gennem Disney Village eller snuppe en gratis shuttlebus. Tag bussen, hvis I har små børn med! Ellers er det en hyggelig gåtur, som sætter en i Disneystemning. Partnerhoteller skal man køre til med shuttlebus. Shuttlebusserne afgår fra pladsen foran stationen. Så skal man bare finde sit hotelnavn på skiltene og vente på shuttelen. De kører regelmæssigt og ventetiden er aldrig over en halv time, men ofte langt mindre.

Se fyldig information om at tage toget på www.parisbytrain.com

Transport mellem Paris-Orly-lufthavnen og Disneyland

Transportmulighederne fra Paris-Orly er ikke så gode som fra CDG. Dette skyldes nok især, at langt de fleste internationale fly lander i CDG.

Fra Paris-Orly lufthavnen er der ligeledes VEA- busser både fra Paris-Orly Vest (fra level 0) og Syd (fra busstationen). De kører hver time. De kører ligeledes fra alle hotellerne tilbage til lufthavnen efter et fast skema, spørg om det på hotellet. Billetter købes på nettet på forhånd på VEAs hjemmeside . Da vi ikke selv har prøvet at lande i Paris-Orly, ved vi ikke, om man også her faktisk kan købe billetter i lufthavnen. Prisen er 19 Euro pr. voksen pr. vej.

RER-toget fraParis- Orly er enten RER ligne B eller RER ligne C, men for at komme ind på metro-nettet, skal man med gratis shuttlebus eller shuttle-tog fra lufthavnen. 5-zonersbillet koster 9,25 Euro. Se mere på Aeroports de Paris.

Fra Paris til Disneyland

Hvis du vælger at bo i Paris og blot tage en tur til Disneyland, skal du tage RER ligne A mod Marne La Valleé-Chessy. Du ankommer til stationen ved Disneyland og går til højre mod parkerne. Indgangen til Disneyland ligger under det lyserøde hotel, Disneyland Hotel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Subscribe med din email her og modtag opdateringer hver gang vi ændrer på bloggen!

    Slut dig til de 31, der følger denne blog

%d bloggers like this: