Disneyland Resort California

thumb_IMG_4515_1024

Disneyland Resort California er det første og originale Disneyland. Disneyland Park åbnede første gang i 1955, og fejrer derfor 60 års jubilæum i år (2015) med masser af glimmer og glamour!

60 år!

60 år!

Sidenhen er en anden park, Disney California Adventure Park, kommet til og hele Disney resortet i Californien byder altså nu på to parker og tre hoteller af Disneys egne. Hertil kommer et Downtown Disney område, og adskillige Good Neighbourhood Hotels. Meget mere om parker, hoteller, billetter og hvad man ellers bør vide om Disney kan findes i vores drop-down menu øverst på siden.

Billeder af tidens gang i Disneyland

Billeder af tidens gang i Disneyland

Disneyland Resort Californien lægger ikke helt lige så meget op til familieferie, som Walt Disney World i Florida gør. Der er kun to parker, og et relativt lille udvalg af hoteller, så hvis man planlægger en hel uge kun i Disney kan det anbefales at vælge Walt Disney World i stedet. Dermed ikke sagt, at Disneyland Californien ikke er et besøg værd, for det er det helt bestemt, men det er nok mere egnet til en forlænget weekend end en hel uge med Disney-sjov. Hvis man planlægger sit besøg ordentlig kan begge parker opleves på 4 dage. Har man ikke helt så lang tid kan man alternativt tage en dag i hver park. Hvis man blot ønsker at se det originale Disneyland og opleve Disney-stemningen når den er bedst, vil en en-dagsbillet til Disneyland Park være nok, men har man tiden (og pengene) kan California Adventure Park også klart anbefales! Her gemmer nogle af de lidt nyere forlystelser og alle Pixar-film sig inde, og især det nye Cars-land er et besøg værd. Har man kun én dag til Disney, kan man mod et ekstra gebyr købe en park hopper ticket, der giver adgang til begge parter.

Billeder fra Parkens første tid

Billeder fra Parkens første tid

Indretningen af resortet i Californien er anderledes end i de andre Disneylande. I Californien er Downtown forbindelsesled fra hotellerne og ligger placeret helt ned til indgangsområdet, der deles af de to parker. For at komme fra Disneys egne hoteller til parkerne, hvis indgang altså ligger på den anden side af Downtown i forhold til hotellerne, skal man igennem Downtown. Dette gælder for Paradise Pier og Disneyland Hotel. Grand Californian Hotel ligger op ad Adventure Park. Fra Paradise Pier kan man gå til Disnyeland Hotel og ned gennem hele Downtown, eller man kan gå over til Grand Californian og igennem dette og ud i Downtown, så kommer man ud midt i dette. Der er også en lille sti bag ved Grand Californian, som fører ned til torvet i midten af Downtown.

Downtown Disney, CA

Downtown Disney, CA

Hvis man ikke bor på Disneys egne hoteller, så kan man faktisk sagtens benytte de samme adgangsveje.

Bor man på den vestlige side i forhold til parkerne, kan det helt klart bedst betale sig at gå denne vej, mens man, hvis man bor på den østlige side selvfølgelig bare går hen til hovedindgangen uden at passere Downtown. Der ligger en del hoteller syd for parkområdet, og her må man vurdere, hvad det bedst kan betale sig, men det passer jo med, at hvis man bor mest mod vest, så er det turen gennem Grand Californian, og ellers er det hovedindgangen.

Comments
One Response to “Disneyland Resort California”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Subscribe med din email her og modtag opdateringer hver gang vi ændrer på bloggen!

    Slut dig til de 31, der følger denne blog

%d bloggers like this: