Biletter mm. i WDW

NYHED 2015: Magic Band

Netop hjemkommet fra vores skønne tur til WDW i påsken 2015 kan vi skrive en opdatering om billetsystemet i Walt Disney World.

IMG_5821

Armbåndene kan indstilles i størrelsen

 

Systemet er nemlig blevet udvidet med det, der kaldes Magic Band, et armbånd, der kan nøjagtig de samme ting som det kort, der hidtil har fungeret som adgangsbillet, hotelkort, betalingskort mv. da vi var der, var det frivilligt, om man vil have et Magic Band eller et plastikkort, men var det svært at vælge? NEJ, ikke når man ser, hvor smart armbåndet er! F.eks. her.

 

 

Armbåndet fungerer som nøgle til hotelværelset og som indgangsbillet simpelthen ved at man fører armbåndet hen over den magiske nøgle, der aflæser kortets koder. Det er lige som touch and go-systemet. Og det fungerer virkelig smart!

Man kan tilknytte sit internationale betalingskort til armbåndet, så det fungerer som betalingskort i hele WDW. For størst mulig sikkerhed er der en kode på armbåndet, når man bruger det som betalingskort, så ingen andre kan bruge det, hvis man skulle miste det.

Disneys Diningsplan er også knyttet til armbåndet, så hver gang, man køber mad eller is, eller hvad man nu skal spise, så fører man armbåndet over læseren, og måltidet trækkes automatisk fra Dining Plan-kontoen. Faktisk er det jo ligesom med plastikkortet, bare smartere, da man har armbåndet på hele tiden.

IMG_5819

Jeg nåede at få tre, det ene med Belle på! Det kostede 20 dollars

Armbåndet er vandtæt, så man kan have det på i swimmingpollen og i bad mv. også. Man vælger selv sin farve på armbåndet, så vi havde hver især valgt vores egen farve. Der er seks farver at vælge imellem, og dertil kan man købe dem med Disneymotiv på, hvis man vil det. De koster så dog penge, hvor de udleverede armbånd er gratis.

Hjemmefra kan man endda bestille navn på sine armbånd, hvis man har en MyDisneyExperience-konto. Så ligger de klar med navn,når man ankommer.

Armbåndet kan let erstattes, hvis det skulle blive væk, man henvender sig bare hos Conciergen på hotellet, der let koder et nyt til en. Det er så uden navn på. På samme måde kan de i butikkerne kode dit nye armbånd, hvis du vælger at købe et med Disneymotiv.

Det skulle en af os da prøve, selvfølgelig.

IMG_5809

Belle-armbånd. Det må man da have!

 

Men det er ikke gjort med det. I den nyeste restaurant, som vi efter en ihærdig indsats faktisk opnåede at prøve at spise på, Be Our Guest i New Fantasy Land, bruges armbåndet som GPS, og når du har bestilt, med dit armbånd, så kommer tjenerne med maden til dit bord, helt på magisk vis. Sådan skal det være på Be Our Guest!

IMG_5319

Armbåndet fungerer som betaling og GPS

 

2012: Plastikkortet

I WDW består indgangsbilletten af et plastikkort på størrelse med et almindeligt Dankort. Det køres igennem billetmaskinerne, når man skal ind, samtidig får man scannet sit fingeraftryk, så kortet er personligt. Det fungerer upåklageligt, let og enkelt. Alle personer får udleveret et kort. Når man først er i parkerne, er der jo fri adgang til alle forlystelser.

Indgangen til WDW2012

Indgangen til Magic Kingdom
2012

Det fungerer også som betalingskort, hvis man har købt Dining Plan, således at man kører det gennem kassen, når man bestiller mad, og så trækkes det antal måltider og drikkevarer, man har købt, automatisk på kortet. Bagefter får man udleveret en bon, hvor man kan se, hvor mange måltider og snacks, man har tilbage. Det er virkelig smart. Denne betalingsfunktion kan man vælge, kun skal gælde for nogle af kortene, f.eks. hvis man har mindre børn, der ikke skal gå rundt med et kort, der også kan fungere som betaling for mad og drikkevarer. HVIS det nu skulle blive tabt eller stjålet.

Samtidig fungerer kortet som hotelnøgle, så alle hver især kan låse sig ind på værelset.

Billet, betaling, registrering af måltider, hotelnøgle...WDW2012

Billet, betaling, registrering af måltider, hotelnøgle…
WDW2012

Men ikke nok med det, kortet kan også tilknyttes dit betalingskort (i hvert fald VISA) og dermed fungere som betalingsmiddel i alle parker og alle andre steder i WDW, butikker, restauranter, hoteller mv. Dette kan man vælge til, og man kan naturligvis undlade at give sine børn denne mulighed, hvis man synes. Vi har nu altid gjort det, da det er rart at vide, at børnene så altid har betaling på sig, hvis de skulle blive væk. Ikke at de egentlig har brug for det, de kan jo selv købe mad på kortet, hvis man har givet dem den mulighed. Og hjem til hotellet kan de også altid komme, der er jo gratis shuttlebus mellem alle parker, hoteller og Down Town Disney, ja i hele WDW.

VI har prøvet at miste et kort, hvilket ikke er noget problem. Så går man straks til Guest Relations, hvis man er i en af parkerne, eller til receptionen, hvis man er på hotellet, og får kortet spærret. Det bliver lukket øjeblikkeligt og et nyt kort udskrives.

Vi synes, det er vældig smart med dette kort. Faktisk betyder det jo, at man slet ikke behøver andet end det kort, når man er i WDW, der er oven i købet navn på, så man kan identificeres.

En samling kort sammen med andre dejlige Disneysouvenirs

En samling kort sammen med andre dejlige Disneysouvenirs

Og ja, man kan tage det med hjem, det lukkes automatisk ved midnat, den dag dit ophold slutter! En dejlig souvenir, vi samler faktisk på dem;.)

Comments
One Response to “Biletter mm. i WDW”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Subscribe med din email her og modtag opdateringer hver gang vi ændrer på bloggen!

    Slut dig til de 30, der følger denne blog

%d bloggers like this: