Disney Dining Plan, WDW

Hvis man har købt en feriepakke (Vacation Package) gennem Disney kan man tilkøbe en såkaldt Dining Plan. Systemet er en fleksibel måde at forudbetale alle sine måltider på. Det foregår på den måde, at man køber en af de forskellige pakker, og så får man et vist antal måltider og snacks pr. dag pr. person. De kan bruges i alle parkerne.

IMG_0659

Her spiser vi på Cosmic Race Star Light Cafe i Magic Kingdom, et af de steder, hvor man får meget mad for pengene. Vi er fem om fire portioner, og der bliver ikke spist op!

Der er flere forskellige pakker, de billigste giver naturligvis færre måltider og på billigere steder, mens de dyreste giver flere måltider på dyrere restauranter. Man registrerer sig med sit Disneykort, hver gang man køber et måltid mad eller en snack, og på bonen kan man så se, hvor mange måltider, man har tilbage. Systemet tæller selv ned, og alle måltider og snacks er tilgængelige gennem hele ferien. Man kan altså bruge flere en dag og færre en anden. Alle restauranter er skiltede med, hvilken plan man kan bruge der.

IMG_1294[1]

Morgenmaden, der f.eks. kan bestå af pandekager med chokolade og sirup, vafler med jordbærsyltetøj og bacon (man kan bede om ikke at få bacon!), røræg med brasede kartofler og pølser, …det er IKKE dansk morgenmad!

Vi har benyttet det alle gange i WDW, og for en familie som vores, der ikke spiser tilnærmelsesvis så meget, som en gennemsnitlig amerikansk familie, har det været tilstrækkeligt at købe den billige pakke. Den kaldes Quick- service Dining Plan med to måltider og en snack pr. person pr. dag. Vi har så delt portionerne mellem os, så vi i alt på en dag har været fire om at spise 8 portioner mad. Det skal lige siges, at et måltid de fleste gange består af hovedret, dessert og en sodavand/vand. Morgenmaden omfatter dog kun morgenmadstallerken og drik, der ofte også er sodavand for mange amerikanske familier! Vi valgte som regel juice og vand, som vi så tog med i parkerne.

IMG_1292

Souvenirkruset, som man selvfølgelig kan tage med hjem

Pakkerne inkluderer desuden sodavand, saft, isthe, vand, kaffe, the og varm kakao ad libitum på hotellet døgnet rundt. Man får nemlig udleveret et stort souvenirkrus med låg, som man må fylde op fra drikkeautomaterne. Snack’en kan være mange ting, fra et stykke brød/wienerbrød/croissant om morgenen til en is, softice, kager, slikkepinde, sodavand/vand osv. Her kan det betale sig at ’spekulere’ lidt i at købe de dyreste snack med sin Dining Plan og så evt. betale en is ved siden af, da der jo kun er en snack pr. dag pr. person, og det er lige i underkanten.

Quick-Service Dining Plan giver adgang til en række cafeteria-lignende spisesteder, hvor man selv bestiller og henter sin mad. Vi har valgt Quick-Service dels, fordi vi ikke har behov for mere mad dels, fordi vi helst vil spise på rimelig kort tid, så vi har mere tid i parkerne. Dertil kommer, at det også er lidt billigere. Der er masser af restauranter/spisesteder, hvor man kan spise med sin Dining Plan, så vi har aldrig haft problemer med at finde et sted at slå os ned til frokost eller aften. Hotellernes restauranter er også med i planen, så dem kan man også vælge at spise på. Her skal man dog være opmærksom på, at nogle af de dyre hotellers restauranter er Table Service og derfor ikke inkluderet i Quick-Service Planen.

et måltid

Sodavand kommer man ikke til at mangle!

Vil man have en anden pakke findes Standard og Deluxe, der giver tre daglige måltider og en hhv. to snacks samt adgang til restauranter med servering (Table Service), en gang pr. dag for Standard og to gange pr. dag for Deluxe. De fleste buffet’er hører under Table Service, hvilket er en af de ting, vi har savnet i vores plan. Men selv amerikanerne siger, at den dyreste plan indeholder alt for meget mad, og så er der nok noget om snakken.

I 2015 fandt vi ud af, at man kan spise på næsten alle hotelelrnes restauranter med sin Dining Plan, hvilket vi benyttede os af og fik set en del nye restauranter. Det var sjovt at se flere forskellige hoteller også, så det gav lige lidt ekstra bonus for os!

Lækker salat med rejer på Port Orleans Resort, French Quarter

Lækker salat med rejer på Port Orleans Resort, French Quarter

Kan det svare sig?

Det er ikke helt let at svare på. Det skulle være noget billigere at spise på denne måde, Disney selv siger, man sparer 20 % på Quick-Service pakken og 30% hhv. 40% på de to andre. Det er sikkert rigtigt, hvis man altid vælger de dyreste restauranter, snacks osv.  Men det er jo ikke sikkert, man lige får gjort det hver gang. Eller gider det, såååå…men det er i hvert fald meget lettere. Man skal ikke rode med penge, man skal ikke hver gang tænke over prisen for det eller det, man spiser bare, og når der ikke er flere points, så er det slut. Vi har altid stået med overskydende points, der så skulle bruges den sidste dag, hvor vi har grovædt. Det skyldes dog nok, at vi har haft en dag udenfor parkerne, hvor vi har set andre ting, eller at vi f.eks. har spist til en character-dining, der ikke er inkluderet i Quick-Service Dining Plan. Så på den måde giver det  jo på den anden side nogle bindinger, så man må gøre op med sig selv, om man vil spare pengene og til gengæld være lidt mere låst på, hvor man kan spise. Desuden skal alle på et hotelværelse bestille den samme plan. Prisen på Quick-Service Dining Plan i 2015 er 41,99$ pr. person pr. dag.

Se mere her:

http://disneyworld.disney.go.com/planning-guides/in-depth-advice/disney-dining-plan/

og FAQ:  https://disneyworld.disney.go.com/faq/dining-plans/

Comments
One Response to “Disney Dining Plan, WDW”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Subscribe med din email her og modtag opdateringer hver gang vi ændrer på bloggen!

    Slut dig til de 31, der følger denne blog

%d bloggers like this: